+387 35 205 770 | info@koracinade.ba

Posjeta Institutu za razvoj mladih "KULT"

 

23.02.2023 10:20
Slika
 

Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” imao je priliku da posjeti Institut za razvoj mladih “Kult”, u okviru  programa jačanja organizacijskih kapaciteta. Institut za razvoj mladih KULT razvio je vrlo interesantan  koncept pod nazivom „job shadowing" koji organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pruža novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Cilj programa jeste transfer znanja, iskustva i dijeljenje praktičnih savjeta u različitim oblastima djelovanja nevladinih organizacija, a koje su od značaja za razvoj i unaprjeđenje organizacijskih kapaciteta. Pored mentorstva, savjetodavne uloge i osnaživanja ljudskih resursa, cilj je umrežavanje, podsticanje partnerstva i pružanje podrške razvoju civilnog sektora.

I ovom prilikom se zahvaljujemo Institutu za razvoj mladih KULT na ovoj prilici. Bili smo oduševljeni pristupačnim osobljem, te odgovorima koje smo dobili na sva pitanja i dileme. Kroz očigledne primjere vidjeli smo šta bi mogli unaprijediti u našem poslovanju, ali smo dobili i potvrdu za sve ono što radimo dobro. Ova posjeta bila je od višestrukog značaja za našu organizaciju, njeno jačanje, rast i razvoj.

0 0