+387 35 205 707 | info@koracinade.ba

“Prelijepo folklorno more različitosti”

 

22.11.2022 13:02
Slika
 

Centru “Koraci nade” pripala  je izuzetna čast biti gost na Godišnjem koncertu Folklornog ansambla Panonija iz Tuzle, povodom obilježavanja 26 godina njihovog vrijednog rada. Naša folklorna sekcija aktivno se pripremila za ovaj značajan nastup. Ovo je prilika da zajedno zaigramo i zapjevamo, i pokažemo svima ljepotu naše tradicije, ljubavi prema folkloru, muzici i i jednom velikom prijateljstvu. Folklorna sekcija Centra „Koraci nade“ zablistala je sa našom Mirela Korlatovic. Nekima od njih je ovo bilo prvi put da stanu na veliku scenu. Ni trema, ni veliko uzbuđenje nije ih omelo da izvedu svoj nastup na najbolji mogući način.

U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra FA „Panonija“ oživjela je Panonsko more , more prepuno ljepote različitosti, talenta, mladosti, tradicije, tolerancije i pokazala kako se njeguju istinske životne vrijednosti.

Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo plivati sa mnoštvom divnih „Panonaca“ i uživati u svakom njihovom pokretu. Želimo im od srca još puno uspješnih godina rada i nastupa kojima ostavljaju bez teksta, a pune srca ponosom što su NAŠI.

0 0