+387 35 205 707 | info@koracinade.ba

“Ljekovita radionica”

 

29.12.2022 13:06
Slika
 

Centar “Koraci nade” u period od augusta do decembra 2022 godine realizovao je projekat “Ljekovita radionica”. Projekat je podržan od strane Grada Tuzla kroz  Javni poziv  za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu za podršku projekata neprofitnih organizacija.
Kroz provođenje aktivnosti  brige o ljekovitom bilju i izrade ljekovitih krema i sapuna uticali smo  na razvoj  socijalnih i radnih vještina kod mladih sa invaliditetom  s ciljem njihovog socijalnog uključivanja.  Aktivnostima socijalne interakcije poboljšali smo njihove socijalne vještine ,kroz izložbe  i posjete privrednim subjektima prezentovali nastale proizvode i mogućnosti djece i mladih sa invaliditetom, te uticali na  sprječavanje njihovog  osjećaja manje vrijednosti i društvene isključenosti.
Projekat „Ljekovita radionica“ je jedan od načina kako jačati i promovisati mogućnosti djece i mladih sa invaliditetom te uticati na zajednicu u cjelini te otvara više mogućnosti i prilika za ravnopravno uključivanje djece i mladih sa invaliditetom u sve društvene aktivnosti.

0 0