+387 35 205 707 | info@koracinade.ba

Rad Centra "Koraci nade" podržan od Grada Tuzle

 

25.04.2022 11:17
Slika
 

U gradskoj upravi Grada Tuzle, 21. 4. 2022. godine, upriličen je prijem za predstavnike neprofitnih organizacija čije članstvo čine osobe sa invaliditetom, te roditelji djece koja boluju od teških ili trajnjih oboljenja.

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle, dana 7.3.2022. godine, objavila je: Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu, sa pozicije „Grant za neprofitne organizacije – podrška radu udruženjima“. Radi se o mjeri podrške za neprofitne organizacije čije članstvo čine osobe sa invaliditetom te roditelji djece koja boluju od teških ili trajnih oboljenja, koja se u kontinuitetu realizuje iz Budžeta Grada Tuzle i predstavlja uspješan primjer saradnje i zajedničkog djelovanja sa nevladinim sektorom, u interesu različitih kategorija građana, koje Grad Tuzla na taj način podržava.

Putem javnog poziva iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu, dodijeljena su sredstva u iznosu od 40.000,00 KM, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 10.000,00 KM,  čime je podržano 11 neprofitnih organizacija, a Centru “Koraci nade” odobreno je 8.000,00KM za podršku osnovnih troškova rada organizacije.

Nakon zajedničkog potpisivanja ugovora između Grada Tuzle i predstavnika neprofitnih organizacija, gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, je izjavio: „Ono što je zapisano u našoj strategiji razvoja je kvalitet života građana, ekonomski održiv razvoj i uključenost građana. Osnovna je tema kvalitet svih građana, posebno onih kojima treba naročita i posebna podrška, a to su sigurno osobe sa invaliditetom i to su sigurno djeca i mladi sa teškim oboljenjima. Zahvaljujem se prisutnim organizacijama koji imaju tu humanu misiju da pomognu osobama sa invaliditetom, djeci sa teškim oboljenjima i ovo je podrška radu tih organizacija, kako bi ta udruženja zajedno sa nama, sinergija vladinog i nevladinog sektora, poboljšali kvalitet života onima kojima zaista treba pomoći, da im život bude kvalitetniji i bolji. Ovo je podrška tim organizacijama i ovoj nama važnoj populaciji, jer se snaga jedne društvene zajednice, prije svega mjeri po humanosti tog društva, a ovo naše društvo se Tuzlom zove”, istakao je gradonačelnik Imamović.

 

0 0