+387 35 205 707 | koracinade@hotmail.com

Prvi Međunarodni muzičko-folklorni festival -Skoplje

 

24.06.2019 14:26
Slika
 

U periodu od 21-23.06.2019. folklorna grupa Centra „Koraci nade“učestvovala je na Prvom međunarodnom folklorno-muzičkom festivalu za djecu i mlade sa posebnim potrebama u Skoplju zajedno sa grupama iz Makedonije, Bugarske i Kosova. Sa zadovoljstvom i ponosom možemo reći da je naša grupa predstavila naš Centar i svoju državu na najbolji mogući način. Njihova izvedba je bila popraćena velikim aplauzom , a njihovi osmjesi, dobro raspoloženje i druželjubivost , mamili su sve posjetioce festivala, te slobodno mozemo reci da su bili najomiljeniji učesnici. Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Makedoniji takođe su svojim prisustvom pružili podršku njihovoj izvedbi i družili se sa našim korisnicima. 
Organizator festivala bila je nevladina organizacija „ESE“ i kao ljubazni domaćini učinili su sve da se učesnici festivala osjećaju ugodno i sretno. Festival se održao na centralnom trgu u Skoplju . To je bilo mjesto i prilika da mnogobrojni građani i posjetioci Skoplja vide i upoznaju se sa mogućnostima djece i mladih sa invaliditetom i upoznaju ih u jednom sasvim drugačijem svjetlu. 
Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatoru NVO „ESE“ , predsjedniku Alil Selimu Galić i Muneveri Asimovska na pozivu i gosotprimstvu kao i našem Nerminu Vejzoviću koji je doprinijeo da se naše učešće na ovom Festivalu uspješno realizuje.

 
0 0