+387 35 205 707 | koracinade@hotmail.com

Novi kombi za korisnike Centra "Koraci nade"

 

31.08.2018 13:54
Slika
 
Dana 31.08.2018.godine održana je primopredaja novog kombi vozila za djecu sa invaliditetom korisnike Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ Tuzla. 
Vozilo je donacija Rotary cluba Hofburg Wien iz Austrije, a adaptaciju rampe za invalidska kolica donirala je firma „Porsche BH „ iz Sarajeva. Prigodnim dječijim programom i riječima zahvale Centar „Koraci nade“ je izrazio svoju zahvalnost predstavnicima donatora Stefanu Kirchebner i Martinu Schittengruber iz Rotary cluba Hofburg Wien i Senadu Olovčiću i Amiru Bajramoviću iz firme “Porsche BH“ na ovoj vrijednoj i značajnoj donaciji. 
Centar „Koraci nade“ već 24 godine pruža usluge za 186 korisnika sa višestrukim smetnjama sa područja Tuzlanskog kantona i novo vozilo omogućit će siguran i udoban prevoz korisnika na tretmane u objekat Centara , na različite aktivnosti socijalne interakcije, sportska takmičenja, učešća na različitim festivalima i sl. kao i prevoz patronažnog tima koji obilazi 40 porodica na području Tuzlanskog kantona. Adaptirana rampa za invalidska kolica olakšat će prevoz djece i mladih sa motoričkim smetnjama, odnosno djece koja koriste invalidska kolica, koji čine najveći broj korisnika Centra.
Ovakvi vidovi podrške populaciji djece i mladih sa invaliditetom mogu biti za primjer i drugim organizacijama i pojedincima, zajednici u cjelini kako se može pokazati socijalna osjetljivost, razumjevanje podrška i prihvatanje ove populacije djece koja to svakako zaslužuju.
0 0