+387 35 205 707 | koracinade@hotmail.com

"Art zona za sve"

 

15.09.2018 09:24
Slika
 
Dramska grupa Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine imala je čast i zadovoljstvo da od 12-14.09.2018. prisustvuje III Međunarodnom inkluzivnom festivalu dječijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve „ u Zaječaru (Srbija) . 
Festival “ Art zona za sve „ je posvećen inkluziji dece sa invaliditetom sa ciljem stvaranja klime otvorenosti i saradnje sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa invaliditetom. 
Organizator festivala bio je Dječiji centar iz Zaječara uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 
Dramska grupa Centra „Koraci nade“ predstavila se na ovom festivalu sa igrokazom „Vijesti sa TV Tuzlanska so „ koji je prošle godine osvojio II mjesto na Međunarodnom dramskom festivalu Igre bez maski i diskriminacije“ u Skoplju (Makedonija). 
Igrokaz „Vijesti sa TV Tuzlanska so „ svojim satiričanim tekstom i odličnom glumačkom izvedbom djece i mladih dramske grupe „Koraci nade“ izazvao je pažnju i čestitke publike i organizatora festivala. 
Kroz igrokaze, prezentacije, radionice , performanse djeca i mladi Centra „Koraci nade“ imali su priliku da promovišu svoje mogućnosti i talente, razmjene iskustva, sticu nova iskustva i prijateljstva sa svojim vršnjacima iz Srbije, Makedonije i Bugarske. 
Djeca su svojim zajedničkim nastupima i druženjem pokazala da bez obzira na dob, spol, invaliditet , religiju,nacionalnost sva djeca imaju iste potrebe, zelje, snove i nadanja i da je društvo dužno da im pruži jednake šanse za rast, razvoj i sretno odrastanje.
0 0