+387 35 205 707 | koracinade@hotmail.com

Predstavnici Centra „Koraci nade“ osvojili drugo mjesto na IV Međunarodnom dramskom festivalu „Igre bez maski“ u Skoplju

 

21.11.2017 09:12
Slika
Predstavnici Centra „Koraci nade“ u periodu od 13-16.11.2017.god. učestvovali su na IV Međunarodnom dramskom festivalu „Igre bez maski“ u Skoplju (Makedonija)

Predstavnici  Centra „Koraci nade“ u periodu od 13-16.11.2017. god. učestvovali su na IV Međunarodnom dramskom festivalu „Igre bez maski“ u Skoplju ( Makedonija) zajedno sa dramskim grupama iz Bugarske , Srbije, BIH, Kosova  i Makedonije.

Svojim odličnim i orginalnim  nastupom  osvojili su drugo mjesto odmah iza učenika „Sv. Klement Ohridski “ iz Skoplja i djece iz Zavoda za zaštitu i  rehabilitaciju „Banja Bansko“ iz Strumice.

Dramska grupa Centra predstavila se sa predstavom „Vijesti TV Tuzlasnska so“ u kojoj su na satiričan način prikazali vijesti sa izmišljene televizije Tuzlanska so i nasmijali publiku i žiri festivala.

Drugi predstavnici iz Bosne i Hercegovine bili su mladi sa invaliditetom iz  Centara za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize »Vladimir Nazor« iz Sarajeva čiji je predstavnik dobio nagradu za najboljeg glumca.

NVO „ Svet na razlicni a ednakv“ iz Skoplja na čelu sa direktoricom  Gordanom Momirovskom, već  četvrtu godinu  organizuje Festival „Igre bez maski „.

Uz veliku podršku , razumjevanje i  gostoprimstvo Festival okuplja djecu i mlade sa i bez invaliditeta s ciljem da im se  omogući aktivno uključivanje  u kulturna dešavanja ali i sve druge aktivnosti socijalne zajednice. To je prilika za učesnike da promovišu svoj rad , svoje sposobnosti ali i da razmjene iskustva i  ideje te se međusobno uvežu i ostvare saradnju.

Zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, a u okviru projekta „Svi smo mi različiti a jednaki „ Centar „ Koraci nade“  je obezbjedio sredstva za odlazak na ovaj festival i omogućio našim predstavnicima da steknu nova životna iskustva , pokažu koliko mogu i znaju i na najbolji način prezentuju svoje sposobnosti i svoju državu Bosnu I Hercegovinu.

U narednom periodu nagrađenu predstavu dramska grupa Centra planira da prikaže i domaćoj publici , prvenstveno razrednim zajednicama škola koje naši korisnici pohađaju ali i  široj zajednici. 

0 0