+387 35 205 707 | koracinade@hotmail.com

Dani dječije radosti u Centru „Koraci nade“

 

03.01.2018 13:26
Slika
 

Kao i svake godine decembar je poseban mjesec za naše korisnike. To je mjesec druženja, zabave i poklona kojima se djeca posebno raduju.

Interes pojedinaca i organizacija da nas posjete i obraduju naše korisnike bio je veliki.

Među njima su se tradicionalno naše naše penzionerke iz Udruženja penzionera , gradonačelnik Jasmin Imamović i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku TK i OŠ „Miladije“i Folklorni ansambl Panonija.

Tradicionalno druženje sa OŠ "Miladije" ove godine je proteklo uz tačku ritmičke grupe III razreda i slatkiše koje su nam donjeli predstavnici humanitarne sekcije. Uz zajednički ples i rad u kreativnom ateljeu protekao je ostatak druženja.

Folklorni ansambal „Panonija“ sa mlađom grupom igrača izveo je nekoliko folklornih numera sa kojim je razveselio sve prisutne. Muzika i ples unjeli su veselo i lijepo raspoloženje koje je navelo prisutne da i oni zaplešu , pa su se igračima Panonije pridružili i naši korisnici i njihovi roditelji te uz lijepe čestitke i želje za narednu godinu završili druženje.  

Vijeće učenika Elektrotehničke škole sa prof. Lejlom Kurtić Sejdinović i Djeda Mrazom svojim posjetom uljepšali su dan našim korisnicima i obradovali ih sa poklon paketićima. 

Predstavnici Humanitarne sekcije JU Mješovite srednje Mašinske škole Tuzla su volonterskim angažmanom doprinijeli prodaji novogodnišnjih čestitki Centra "Koraci nade". Prilikom današnje posjete su se upoznali sa našim radom i korisnicima, te izrazili želju za daljom saradnjom.

Korisnike Centra "Koraci nade" su danas posjetile preedstavnice Udruženja žena Novi Grad 2 i tom prilikom obradovale našu dječicu novogodišnjim paketićima!

 Centar "Koraci nade" posjetile su predstavnice Inicijativne grupe aktivno starenje Ši Selo i tom prilikom korisnike obradovali slatkišima. 

Naše drage penzionerke su i ove godine našle mogućnosti i vremena da posjete Centar "Koraci nade" i korisnike obraduju  slatkim kolačima i novogodišnjim paketićima. 

Euro taxi je i ove godine obradovao naše korisnike novogodišnjim paketićima kao i bivši reprezentativac u fudbalu Elvir Rahimić.

29.12.2017. Organizovan je tradicionalni novogodišnji maskembal  u kojem su djeca, roditelji i osoblje zajedno uživali i ispratili staru godinu sa željama da nam Nova godina  donese zdravlja, sreće i uspjeha.

0 0